amsterdam.jpeg
Beste Prijsgarantie
 — 

Welkom bij Hotel Prins Hendrik Amsterdam Centrum

Wilt u overnachten in een bijzonder en eeuwenoud 3-sterren hotel in het centrum van Amsterdam? Reserveer dan een kamer in het sfeervolle Hotel Prins Hendrik. Het ligt tegenover het Centraal Station en vlakbij het Anne Frank Huis, De Bijenkorf en het Koninklijk Paleis. Vanuit ons hotel loopt u voor een gezellig avondje uit zo de oudste & meest bruisende buurt van Amsterdam in. Op de levendige en drukbezochte Wallen vindt u talrijke bars, theaters en gezellige restaurants.

Hoge service

Hotel Prins Hendrik is een vriendelijk hotel met een informele sfeer en een goede service. Natuurlijk staan wij 24 uur per dag voor u klaar! Komt u met de auto, dan kunnen wij u adviseren over de diverse parkeermogelijkheden in de buurt.

Historie

Het hotel is al een paar honderd jaar oud. Tot 1900 waren het nog elf afzonderlijke panden met kroegjes en daarboven de zogenaamde ‘ scheepsman logementen’. Die panden zijn inmiddels met elkaar verbonden middels trappetjes, gangetjes en doorgangen, maar hebben toch allemaal hun eigen karakter behouden. Daardoor zijn alle 46 kamers uniek met een eigen gezicht en geschiedenis.

Chet Baker

Wist u dat Hotel Prins Hendrik een soort bedevaartsoord is voor jazzliefhebbers, doordat Jazzlegende Chet Baker hier in 1988 overnachtte, maar aan een tragisch einde kwam? Aan de buitenmuur ziet u nog een gedenkplaat voor hem.

Café en restaurant

Hotel Prins Hendrik beschikt over een eigen bar, Café De Groote Swaen. In ons traditionele oud Amsterdamse café uit 1789 komen zowel hotelgasten als buurtbewoners een glaasje drinken. U kunt er tevens een hapje eten en gerechten bestellen van de menukaart van ons restaurant De Kroonprins, welke zich ook in het complex bevindt. In de zomer is het ook goed toeven op ons ruime terras met uitzicht op de Sint Nicolaaskerk, de Zeedijk en het Centraal Station